han har ett namn


image description


HJALMAR!
<3

han har kommit rättBarnet har bevisat att han tillhör vår familj: kolla fingrarna och titta här och här!


bebis!
Nu är han här!

John fick en lillebror och vi fick vår andra son i söndags den 5/2 klockan 12.10. Han vägde 3930 g och var 51 cm lång. Betydligt större än vad John var alltså; han var en lilleman på bara 3240 g och 47 cm.

Värkarna började vid femtiden på  morgonen. Vid elvatiden var vi i Ystad på BB, och efter lite problem med CTG-apparaten så hann vi bara mäta några få värkar innan jag kände att det började trycka på rejält.

Barnmorskan konstaterade att jag var 8 cm öppen vid 11.40, och sa att bebisen bara skulle rotera ett halvt varv till och sen "var det bara att köra på". Strax därefter bad jag om lustgas, men den satt i fel ventil och hjälpte först inte alls. Så jag hann bara använda den i ett par värkar innan det var dags att lägga undan den och börja krysta.

Klockan 12. 10 var han ute! Vi trodde knappt våra ögon, vi hade väntat oss en lång dag på förlossningen... Tur att vi körde när vi körde!

Pappan och pojken.
(Snart ska han få ett namn också...)
En trött storebror på besök dagen efter.
En glad storebror som har fått hem sin mamma och sin lillebror igen.


det där med tänder
Ja, John har ju varit väldigt sen med att få tänder. Inte förrän den 3:e januari i år, när han var närmre 18,5 månader, kände vi den första lilla tanden i munnen. Så här en månad senare så har han fyra tänder på gång, de fyra framtänderna uppe och nere. Ingen av dem är helt ute ännu, men visst kan ni se dem skymta fram här på bilden i alla fall!

Han har ju varit tandlös så himla länge nu, så utseendeomställningen känns rätt stor. Fina lilla John! Dock har han aldrig haft några problem med att tugga och äta bitar av olika slag, så för hans egen del är det kanske inte en så stor förändring som man skulle kunna tro.

Och på tal om förändringar: idag var den beräknade förlossningsdagen för lillebror/lillasyster, men ingen bebis har gjort sig till känna ännu.